Informacija u teoriji

 26,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Boris Bosančić, sveučilišni je profesor i autor koji se, između ostaloga, bavi filozofskim i znanstvenim pristupom pojmu informacije, filozofije znanosti i epistemologije te je upravo knjiga Informacija u teoriji njegov sveobuhvatan, ali u isto vrijeme sažet osvrt na različite znanstvene pristupe pojmu informacije.

Autor pregledno i jasno razrađuje i klasificira niz relevantnih, često suprotstavljenih, teorijskih pristupa informaciji, pa će se tako u ovoj knjizi, na jednome mjestu, pronaći osvrt na, primjerice, matematički pristup informaciji Shannona i Weavera, objektivistički pristup genetičkim, biološkim i neurološkim informacijama ili na suvremeni pristup teoriji informacije kroz pojam pankomputacionalizma, paninformacionalizma ili kvantne teorije informacija.

Iz recenzije izv. prof. dr. sc. Borisa Badurine izdvaja se važno mišljenje da na hrvatskome jeziku ovakvo sveobuhvatno teorijsko djelo o informaciji nije dosada objavljeno, te da će se i u svjetskim razmjerima rijetko naići na djelo o pojmu informacije takve širine pristupa. Nadalje prof. dr. sc. Tatjana Aparac-Jelušić u svojoj recenziji procjenjuje važnost i predviđa korisnost knjige za namijenjenu čitateljsku publiku, koju će zasigurno činiti studenti informacijskih, komunikacijskih i računalnih znanosti, nastavnici, znanstvenici i istraživači koji pojam informacije u današnje vrijeme ne mogu zaobići u svome istraživačkom, teorijskom i metodološkom radu.

Godina

Format

23 x 15

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

368

SKU: 9789533556574 Kategorija: