Japansko umijeće sretnog življenja

 17,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

U knjizi Japansko umijeće sretnog življenja klinički psiholog i pisac Scott Haas bavi se pronalaženjem mira i zadovoljstva u svakodnevici izmučenoj brojnim brigama. U tu je svrhu čitateljima detaljno izložio japansko načelo ukeireru – umijeće prihvaćanja ljudi i situacija s kojima se svakodnevno susrećemo. Prakticiranje tog drevnog japanskog načela može nam uvelike pomoći da ublažimo svakodnevnu tjeskobu, stres, napetost i ljutnju te na taj način temeljito poboljšamo svaki aspekt svog života. Prihvaćanjem činjenice da naš položaj u svijetu ovisi o našim odnosima s obitelji, zajednicom i prirodom, shvaćamo da i naša sreća ovisi o sreći drugih.

Prakticirajući ukeireru, učimo kako na trenutak zastati i – prije nego što nešto učinimo – prihvatiti situacije s kojima se suočavamo. Na taj ćemo način izbjeći naprasno i nepromišljeno reagiranje te svoje ponašanje temeljiti na promišljenoj smirenosti. Jer kad smo smireni, možemo birati što ćemo učiniti, i hoćemo li uopće išta učiniti. Ukeireru je jedinstvena vještina kojom uravnotežujemo vlastiti misaoni sklop i unosimo mir u svoje živote.

„Ukeireru znači više od prihvaćanja samoga sebe. To znači prihvaćanje i naših odnosa u obitelji, u školi, na poslu, u vlastitoj zajednici. To prihvaćanje sebe ujedno znači i prihvaćanje drugih.“

Scott Haas

Godina

Format

22 x 15

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

228

SKU: 978-953-372-106-4 Kategorije: ,