Kako imati sretno dijete

 11,81

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Sreća je kamen temeljac emocionalnog razvoja vašeg djeteta. Sretno se dijete veseli novim iskustvima, uživa u svemu onome što mu pruža svaki novi dan i psihološki cvate u svakoj fazi svojega razvoja. Naravno, postojat će trenuci kada će dijete biti uznemireno; na primjer, kada ga učiteljica ukori zato što je na satu pričao umjesto da uči, kada izgubi svoju omiljenu igračku ili se posvađa s prijateljem. Ti su trenuci tuge tek privremeni i uskoro će ih potisnuti njegov osjećaj čvrste, neobuzdane sreće.

Za razliku od toga, ako je dijete većinom ili neprestano nesretno ili nezadovoljno, neće biti važno koliko je igračaka dobilo za rođendan, niti koliko ste ga puta odveli u kino. Potencijalni utjecaj i užitak koji bi mogao polučiti iz tih događaja, bit će znatno manji. Isto tako, ako je tuga raspoloženje koje prevladava u vašeg djeteta, nema veze koliko je puta bilo proglašeno za najboljeg učenika u razredu, niti koliko često osvaja sportske trofeje. Istina je da svako od tih iskustava na svoj način pridonosi sreći vašeg djeteta, ali neće ga, samo po sebi, učiniti sretnim.

Na žalost, rezultati istraživanja pokazuju da su danas djeca pod većim pritiskom no što su to bila ikada ranije, što znači da je velik broj djece pod većim stresom, nesretniji i napetiji no u ranijih naraštaja – a to je još jedan razlog zbog kojeg sreću svoje djece ne biste trebali prihvaćati kao nešto što se podrazumijeva samo po sebi.

Godina

Format

24 x 19

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

128