Kraj kapitalizma

 22,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Zašto gospodarski rast i zaštita klime ne idu zajedno i kako ćemo živjeti u budućnosti

Klimatska kriza izazvana gospodarskim rastom ugrožava budućnost života na zemlji, a nema dvojbe da je njezin uzročnik upravo kapitalističko društveno uređenje koje generira i ekstremnu nejednakost diljem svijeta. U Njemačkoj samo dvanaest posto ljudi vjeruje da ima koristi od postojećeg gospodarskog sustava, no alternative ne zvuče najbolje. Naime, trenutni stupanj razvoja tehnologije ne omogućava da sunce i vjetar budu jedini energenti koji će zadovoljiti rastuće potrebe za električnom energijom, a nuklearna energija vrlo je kontroverzna i skupa.

Mogu li industrijalizirane zemlje reći zbogom kapitalizmu i prebaciti se na cirkularnu ekonomiju bez tektonskih poremećaja, pitanje je koje postavlja njemačka novinarka Ulrike Herrmann u izvrsnoj publicističkoj knjizi Kraj kapitalizma. Uz dubinsku, no jednostavno iznesenu povijest kapitalizma, Herrmann analizira opcije koje se pružaju suvremenom društvu 21. stoljeća i kakva nas čeka budućnost ako se moramo odreći rasta radi opstanka.

„Uistinu pametno napisana knjiga. Ulrike Herrmann kaže da trebamo polako zaboraviti na stalni rast i pripremiti se na postupno odricanje.“

RBB Inforadio

 

Kraj kapitalizma vrijedna je knjiga koja predstavlja kontrapunkt svima koji možda precjenjuju tehnološka rješenja za zaštitu klime.“

Katja Scherer, Deutschlandfunk

 

„Knjiga o silno važnoj temi, s obiljem municije (i goriva) za političke rasprave“

Brigitte

O AUTORICI

Ulrike Herrmann rođena je 1964. u Hamburgu, a filozofiju i povijest ekonomije studirala je u Berlinu. Radila je za Fon­daciju Körber, a od 2000. piše ekonomske članke za „taz“. Objavljuje knjige o društvenim i gospodarskim temama, a Kraj kapitalizma njezino je najnovije djelo.

Godina

Format

20 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

336

SKU: 9789535206576 Kategorije: , Oznaka: