Nemoj raditi ništa

 17,12

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Grozničavo radimo da bismo bili sretni.

Pa zašto smo onda tako jadni?


Unatoč našoj stalnoj potrazi za novim načinima za optimizaciju naših tijela i umova za vrhunsku izvedbu, ljudska bića rade više umjesto manje, žive teže, a ne pametnije, te postaju sve usamljenija i tjeskobnija. Težimo apsolutno najboljem u svakom aspektu našeg života, zanemarujući ono što prirodno dobro radimo i posežući za ljestvicom koja se podiže sve više i više. Zašto svoje vrijeme mjerimo u smislu učinkovitosti umjesto smisla? Zašto jednostavno ne možemo uzeti pauzu?

Nemoj raditi ništa, nagrađivana novinarka Celeste Headlee osvjetljava novi put pred nama, nastojeći pokrenuti globalnu promjenu u našem razmišljanju kako bismo prestali sabotirati svoje blagostanje, ostavili posao po strani i počeli živjeti umjesto raditi. Ispada da tražimo vanjska rješenja za unutarnji problem. Nećemo pronaći ono što tražimo u ubitačnim dijetama, aplikacijama za produktivnost ili najnovijim shemama za samopoboljšanje. Ipak, nije sve izgubljeno – samo trebamo naučiti kako odvojiti vrijeme za sebe bez agende ili profita, i redefinirati ono što je uistinu vrijedno.

Spajajući niti iz povijesti, neuroznanosti, društvenih znanosti, pa čak i paleontologije, Headlee ispituje dugotrajne pretpostavke o korištenju vremena, besposličarenju, napornom radu i našim krajnjim ciljevima. Njezino istraživanje otkriva da nam navike kojih se držimo štete; razvile su se nedavno u ljudskoj povijesti, što znači da su to navike koje se mogu i moraju prekinuti. Vrijeme je da preokrenemo trend koji nas sve čini tužnijima, bolesnijima i manje produktivnima i vratimo se načinu života koji nam omogućuje da napredujemo.

Godina

Format

21 x 15

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

272

SKU: 9789538130694 Kategorije: ,