Oraspoložite se odmah

 12,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

50 strategija za prevladavanje anksioznosti, panike, stresa i drugih mentalnih izazova

Kad osjetite da vas obuzima panika, posegnite za ovom knjigom!

Dr. Olivia Remes, znanstvenica sa Sveučilišta Cambridge, cijelo desetljeće istražuje što ljudima pomaže da uspiju u životu i oporave se nakon teških situacija. Tako je otkrila da postoji deset tipova misaonih obrazaca i osjećaja, takozvanih loših ras­položenja: nesigurnost, nemotiviranost, gubitak kontrole, stres, preopterećenost, anksioznost, usamljenost, odbačenost, potištenost i razočaranje, koji ljude sprečavaju da ostvare svoje pune potencijale. Ta su raspoloženja uobičajena i ako im dopustite da dovoljno dugo ključaju u vama, mogu uvelike utjecati na vaše mentalno zdravlje i dobrobit.

Zahvaljujući savjetima i preporukama iz ove knjige, koje možete primjenjivati u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu, naučit ćete kako prepoznati i prevladati loše trenutke. Otkrit ćete novu snagu u sebi i osjećat ćete se opuštenije, optimističnije, odlučnije i samopouzdanije. Shvatit ćete da vam je život postao svakodnevni izvor zadovoljstva i da ste polako počeli pronalaziti unutarnji mir i mijenjati se.

Iz knjige

Ako se usredotočite na pozitivne stvari u životu, počet ćete razvijati pozitivne emocije.

„Pozitivne emocije važne su iz mnogo razloga. Često mislimo da osjećati se dobro za nas ne znači ništa više od dobrog ras­položenja. Ali to je samo djelić onoga što se događa. Kada ak­tivno tražite, i osjećate pozitivne emocije poput radosti, poč­nete oštriti svoje vještine. Kada radimo ono što nas zanima, poput čitanja nove knjige ili istraživanja nove planinarske staze, osjećamo da postoji mogućnost – a možda nam upravo to treba nakon prekida ili razvoda. Kada ste otvoreni za nova iskustva ne samo da razvijate pozitivne emocije, već možete i neutralizirati loša raspoloženja.“

O autorici

Dr. Olivia Remes britanska je znanstvenica koja istražuje mentalno zdravlje, a djeluje i kao spisateljica, motivacijska govornica i trenerica. Razvila je sustav strategija za suočavanje s teškim životnim situacijama. U doktoratu, koji je obranila na Sveučilištu u Cambridgeu i u kojem je sudjelovalo više od 30.000 ispitanika, usredotočila se na uzroke anksioznosti i depresije te na strategije suočavanja za očuvanje mentalnog zdravlja. Objavljuje radove u najuglednijim svjetskim stručnim i znanstvenim časopisima, njezine TED Talks prate milijuni ljudi, piše za Vogue i redovita je suradnica na radiju BBC Cambridgeshire.

Svoju prvu knjigu Oraspoložite se odmah objavila je 2021., a 2023. izašao je njezin najnoviji naslov, This is How You Grow After Trauma: Simple strategies for resilience, confidence, healing and hope.

Godina

Format

20 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

160

SKU: 9789535206774 Kategorije: , Oznaka: