Plemstvo duha (III. izdanje)

 11,95

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Objavljeno je treće izdanje knjige Roba Riemena Plemstvo duha. Zaboravljeni ideal. Nakon velikog uspjeha izdanja iz 2010. i 2016. godine, dostupno je novo izdanje ove svjetske uspješnice.

Rob Riemen, utemeljitelj i direktor prominentnog Instituta Nexus, koji okuplja istaknute intelektualce iz cijeloga svijeta, održavajući rasprave o suštinskim pitanjima s kojima se čovjek danas susreće, napisao je knjigu u kojoj poziva intelektualnu elitu na odmak od postmodernizama i blaziranoga stava.

U studenom 1943. godine izdavač i humanist talijansko-židovskog podrijetla Leone Ginzburg iz rimskog državnog zatvora piše pismo svojoj mladoj supruzi Nataliji. Nekoliko dana prije toga uhitili su ga nacisti zbog njegova angažmana u novinama pokreta otpora. Ginzburg završava pismo riječima „Budi hrabra“, a unatoč mučenjima i strahu za vlastitu sudbinu i sam pokušava ostati jednako sokratovski hrabar. To će pismo ujedno biti i zadnji znak njegova života. Ginzburg je svoju borbu protiv fašizma morao platiti životom. A njegov život, u službi humanizma i europskog civilizacijskog ideala, dostojan je primjer onoga što Rob Riemen naziva „plemstvom duha“.

Na temelju dojmljivih razgovora i priča Riemen nas vodi od Sokrata i Spinoze do Nietzschea, Thomasa Manna i drugih velikana uma, zalažući se pritom strastveno i vrlo uvjerljivo za klasične humanističke vrijednosti, sadržane u poticanju razvoja ljudske duše, u neprestanoj potrazi za istinom, u hrabrosti da i sami budemo mudri. Knjiga Plemstvo duha malo je remek-djelo i priručnik za intelektualce u ovim burnim vremenima, kao i poziv na doista jedinstvenu šetnju kroz svjetsku književnost. Neizostavna knjiga za čitatelje u potrazi za mudrošću i odgovorima na velika pitanja današnjice koja su zapravo stara koliko i čovjek sam.

* * *

Rob Riemen, esejist i kulturalni filozof, osnivač je Instituta Nexus, međunarodnog centra posvećenog intelektualnim promišljanjima i poticanju zapadnjačke kulturne i filozofske rasprave. Glavni je urednik i utemeljitelj časopisa Nexus, pokrenutog 1991. godine. Autor je knjiga Plemstvo duha. Zaboravljeni ideal, prevedene na preko dvadeset jezika, Vječiti povratak fašizmaŠkola života i Povratak Europe. Njene suze, djela i snovi.

Godina

Format

20 x 12

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

136

SKU: 978-953-8075-94-0 Kategorija: