Poezija iz budućnosti

 16,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Uvjerljiva vizija, prijeka nužnost, ipak dohvatljiva.

NOAM CHOMSKY

Prošlost se zaboravlja, a nade u budućnost nema. Distopija je postala stvarnost. To je novo normalno u našoj apokaliptičnoj politici – no tek ako ga prihvatimo postat ćemo zaista bespomoćni. Kako bismo ostvarili relevantnu promjenu, tvrdi politički filozof i aktivist Srećko Horvat, prvo moramo promijeniti način razmišljanja. Putujući kroz vrijeme i prostor, od partizanskog oslobodilačkog pokreta u okupiranoj Jugoslaviji do područja suvremene kulture, izbjegličkih kampova i političkih granica Europe 21. stoljeća, Horvat pokazuje kako je priroda problema s kojima se danas suočavamo posve nova.

Autor, u svom strastvenom pozivu na novi radikalni internacionalizam, ukazuje na nužnost nadilaženja trenutno prevladavajućih okvira: granica, nacionalnih identiteta i maksimalizacije profita kao mjere svih stvari. Jedino tako možemo stvoriti nove modele za život i, zajedno, oblikovati otvoreniju i optimističniju budućnost.

„Radikalno originalna knjiga.“

Saskia Sassen

„Prožeta zaraznim entuzijazmom i optimizmom koji nikada ne zanemaruje sumornu stvarnost naše sadašnjosti, Poezija iz budućnosti radikalan je poziv na djelovanje.“

Alfonso Cuarón

Godina

Format

20 x 13

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

184

SKU: 9789535205968 Kategorije: ,