Spavaj!

 1,32

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

“Zanimanje moje majke” napisao sam svojim najljepšim rukopisom. Potcrtao sam to urednom crvenom crtom, koju su prekidali samo donji dijelovi slova j. Brižljivo sam pokrio mokru tintu bugačicom.
Ali sva ta urednost nije mogla potisnuti moje pitanje. Je li postojala neka tajna koju samo učitelj Bračke i ja nismo poznavali? Tajna koja se nazirala u glasnom smijehu Franqoisea, u Stanovom pitajućem pogledu i nesigurnom “ne smijem se družiti s tobom” ostalih? Nejasna jezgra misterije vrtjela se oko nje. Sve se vrtjelo oko nje.
“Što je, ustvari, tvoje zanimanje?”
Zdjela s prokulicama koje su se pušite samo što joj nije ispala iz ruku. Pogled joj je plaho okrznuo moj.
“Moram nešto napisati o tvom zanimanju.” Ukazao sam na bilježnicu.
“Tvoja majka ima najstarije zanimanje na svijetu.” Nismo čuli da je Frangois ušao. Pogledala ga je kao gonjena divljač, a onda se opet obratila meni. Da barem ništa nisam pitao.
“Što misliš što ja radim?” Svjetlo mi je poslalo poruku morzeovim znakovima. Moram je spasiti.
“Ti si kuharica.”
Sporo je kimnula. Frangoisove oči postale su gotovo tako velike kao njene. Onda su mu se debele usne razvukle u široko cerekanje koje se proteglo preko cijelog zubala. Smijući se svojim se velikim rukama udarao po bedrima. Glava mi je otežala, ali morao sam nešto učiniti.
“Ti si sasvim posebna kuharica”, povikao sam visokim glasom. “Kuhaš samo za muškarce. Kuhaš tako dobro da moraju leći u naš krevet jer su previše pojeli, A onda leže i stenju jer ih boli želudac!”…

Godina

Format

20 x 13

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

160

SKU: 978-953-6196-73-9 Kategorija: Oznake , , , ,