Specijalna veterinarska patologija

 119,45

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Radi se o temeljnom djelu iz područja veterinarske patologije, sa čijom se sveobuhvatnošću djela na drugim jezicima, gotovo ne mogu uspoređivati. Četvrto izdanje objavljeno je 2007. godine i obavezni je udžbenik specijalizantima patologije u SAD-u i Europskoj zajednici.

Odlučili smo ne izdati cijelu knjigu, već njezin veći dio; Patologiju organskog sustava;. Prevođenje ovog važnog dijela knjige, namijenjene veterinarskoj struci, diže edukacijski nivo struke na bitno višu razinu i kao takvo predstavlja znanstveno djelo, u usporedbi s kojim se prosuđuje sva dosadašnja literatura s tog područja izdana u Hrvatskoj.

 

Sveobuhvatan tekst veterinarske patologije s tiskom u boji. Hrvatsko izdanje četvrtog američkog izdanja ove široko prihvaćene knjige “Specijalna veterinarska patologija” predstavlja opsežan tekst specijalne veterinarske patologije, odnosno patologije organskih sustava. Svako poglavlje je logično organizirano na način da sadrži kratak pregled osnovnih anatomskih, histoloških i fizioloških obilježja nakon kojega se iznose funkcionalne i kongenitalne nenormalnosti te rasprave o virusnim, bakterijskim i parazitskim bolestima te tumorima.

O knjizi

Kako je izrazito sveobuhvatna, opsežna i pokriva sva područja veterinarske patologije pojedini njeni dijelovi predstavljaju i diplomsku studentsku literaturu. Objavljivanje prijevoda “Specijalne patologije” to jest “Patologije organskih sustava”, bi izjednačilo nastavu i gradivo ovog posebno važnog predmeta u RH s nastavom u EU i Americi. Premda postoje još i neka druga djela napisana na engleskom, njemačkom, francuskom ili nekom drugom jeziku, gotovo se ne mogu usporediti s ovim djelom koji predstavlja sam vrh udžbeničke pa i znanstvene literature.

Takva literatura napisana hrvatskim jezikom ne postoji i s obzirom na mali broj nastavnika veterinarske patologije. Nemoguće nam je napisati izvorno djelo slične kvalitete. Kako se radi o prijevodu, svo stručno nazivlje i jedinice će biti u potpunosti prilagođeno hrvatskoj jezičnoj praksi, što je još jedna od važnih značajki ovoga prijevoda.


Unutar potpuno prerađenog četvrtog izdanja također možete naći:

  • Živopisne ilustracije u boji koje razjašnjavaju složene pojmove
  • Naglasak na mehanizmu bolesti – oštećenje na organskoj, tkivnoj, staničnoj i molekularnoj razini
  • Postupno prikazivanje slijeda bolesti:
  • ulazna vrata
  • ciljne stanice
  • stanično oštećenje
  • morfologija oštećenja (makro i mikrolezije)
  • ishod oštećenja
  • kliničke posljedice
  • Obrambeni mehanizmi protiv mikroorganizama i štetnih tvari
Godina

Format

28 x 22

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

,

Broj stranica

1150

SKU: 9789536926633 Kategorije: ,