SVJETSKA POLITIKA NAKON 1945.

 33,18

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Kronologija političkih događanja uspješno paradigmatski i dijakronijski prezentirana, bez nametanja autorskog stava ili neke političke ideologije, sakupljena u ovu knjigu, čini najopsežniju i najažurniju analizu svjetske povijesti nakon Drugoga svjetskog rata. Jednostavan i razumljiv pristup, te informativan, sintetski pregled međunarodnih zbivanja i trendova, podijeljenih kronološki i regionalno, uz deskriptivnu građu obrađenu metodom znanstvene analize, Calvocoressija gotovo uvrštava u pozitivističku školu građanske historiografije. Ovo već sedmo izdanje “Svjetske politike” temeljito istraženo country study-ima i iscrpnim autorskim desk research-ima političkih konotacija i događaja na prostoru Europe, bivšeg SSSR-a i Amerike, slovi za jednu od najkompetentnijih studija uvida u bližu povijest svijeta, s posebnom kompetencijom za probleme zemalja Trećeg svijeta, posebice Afrike.

“Ova knjiga spada u kategoriju generalnih pregleda suvremene političke povijesti i kriznih žarišta, a posebni ugled (sedam izdanja) stekla je zbog cjelovite analize i stalnog aktualiziranja moderne povijesti, što je čini korisnom za širu čitateljsku puibliku, posebno za studente međunarodnih odnosa.”

dr. sc. Mario Nobilo

“Svjetska politika nakon 1945. Petera Calvocoressija danas je već klasično djelo koje za svoju čitateljsku publiku ima studente i profesore međunarodnih odnosa i svjetske politike, ali i druge profesionalce, kao što su novinari, političari i menadžeri, te konačno širi krug politiziranih čitatelja iz tzv. main stream-a.”

dr. sc. Darko Bekić

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

856

SKU: 953-167-135-4 Kategorije: , ,