Vikinške narodne pripovijetke i bajke

 39,00

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

NEKE SU PRIČE stare stoljeća. Od prvih pripovijedanja uz logorske vatre, mnoge su lebdjele na povjetarcu vremena dok nisu došle do nas i obavile nas, odnoseći nas u dane daleke prošlosti. Zahvaljujući svojim čarobnim, neobičnim likovima, zaprepašćujućim okruženjima i maštovitim zbivanjima i zaključcima, te nas priče još uvijek mogu obuzeti i povući u sebe.

Neke od najstarijih priča i legendi iz ove knjige možda su prvi put bile ispričane prije više od tisuću godina, iako su zapisane tek mnogo kasnije.
Mnoge su zapisane u devetnaestom stoljeću, nadograđujući elemente ranijih usmenih tradicija. Ovdje je obilje priča iz nordijskih i skandinavskih mitova, narodnih pripovijetki i bajki, a one uključuju junačke sage, prikaze nekih od najranijih pomoraca, čaroliju, fantastična stvorenja, basne, povijesti i mitove o pustolovini i smionosti.
Uzbudljive su i poticajne, zastrašujuće i nadahnjujuće. Objašnjavaju svijet i dodaju mu misterioznost. U izvornom obliku, možda su se bile recitirale dok su ljudi sjedili oko logorskih vatri i gledali plamene jezike što palucaju, stvarajući vlastite slike u mašti. Kasno u noći, pripovijetke su dolazile kraju kad bi sjaj žara pomalo zamirao u tami.
Kasnije, pjesnici su ih prepričavali u sjenovitim dvoranama nakon velikih gozbi, dok bi gosti sjeli da slušaju i sanjaju.
Još kasnije, roditelji su prenosili pripovijetke svojoj djeci koja bi se skupljala oko pucketavih ognjišta u hladnim zimskim večerima.
U moderno doba, te su pripovijetke skupljene, pa su nadahnule nove, izvorne priče.
Ima tu veličanstvenih pripovijetki o čarolijama, ljubavi, izdajstvu, pobjedama i porazima, i one ostaju vječne i univerzalne ljudske priče što i dalje odjekuju u svima nama.

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Broj stranica

684

SKU: 9789538130977 Kategorije: ,