Vještina ravne crte: moj tai chi

 29,00

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Vještina ravne crte – moj tai chi sveobuhvatna je zbirka tekstova Loua Reeda o tai chiju, drevnoj borilačkoj vještini koja je tom glazbeniku, pjevaču, tekstopiscu, pjesniku i osnivaču legendarne rock-skupine Velvet Underground pomogla da probudi životnu energiju, uskladi duh i tijelo te promijeni svakodnevicu neurednog života <i<rock< i=””>-zvijezde. Knjiga sadržava njegove tekstove o tehnici, praksi i svrsi borilačkih vještina, zatim eseje te promišljanja o meditaciji i životu.
Lou Reed je volio govoriti o tai chiju i oduševljeno ga je prenosio drugima. No, knjigu nije uspio dovršiti prije smrti. To je umjesto njega učinila njegova supruga, umjetnica Laurie Anderson, zajedno s još tri urednika i Louova prijatelja: Stephanom Berwickom, Bobom Curriejem i Scottom Richmanom. Srećom, istaknuti je glazbenik imao mnogo prijatelja i kolega koji su vježbali tai chi. Zajedno s njegovim riječima, njihovi glasovi i raznolika gledišta stvaraju bogat i dubok tekst knjige Vještina ravne crte.
O autoru knjige govore njegovi kolege glazbenici, umjetnici, suradnici, prijatelji, učitelji i ljubitelji tai chija, uključujući Hala Willnera, Yongeya Mingyura Rinpochea, Iggyja Popa, Roberta Wilsona i Wima Wendersa.
Vještina ravne crte koristan je i konkretan „priručnik” o profinjenom umijeću tai chija, ali i uzbudljiva slika jedne strane Loua Reeda koju su rijetki poznavali.

O autoru
Lewis Allan »Lou« Reed (1942. – 2013.) bio je američki glazbenik, pjevač i tekstopisac. Bio je gitarist, vokalist i glavni tekstopisac benda Velvet Underground, a njegova samostalna karijera trajala je pet desetljeća. Reed je bio poznat po svojem prepoznatljivom bezizražajnom glasu, poetskim tekstovima te po tome što je osmislio novu metodu ugađanja gitare za koju je skovao izraz »nojevo ugađanje gitare« (engl. ostrich guitar tuning).</i<rock<>

Godina

Format

23 x 18

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

320

SKU: 978-953-0-62399-6 Kategorije: ,