Žena bez važnosti

 18,45

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Zadivljujuća priča o junakinji Drugog svjetskog rata

Godine 1942. GESTAPO je poslao hitnu poruku: Ona je najopasnija od svih savezničkih špijuna.

Moramo je pronaći i uništiti. Bila je to Virginia Hall, jedna od najvećih špijunki u američkoj povijesti! Autorica Sonia Purnell na temelju svog iscrpnog istraživanja otkriva zadivljujuću priču o moćnoj, utjecajnoj junakinji Drugog svjetskog rata.

Prije nego što su Sjedinjene Američke Države uopće ušle u rat, postala je prva žena koja je izgradila ogromnu špijunsku mrežu u okupiranoj Francuskoj. U rujnu 1941. mlada Amerikanka korača hotelom u Lyonu u francuskoj pokrajini Vichy. Njezini lažni dokumenti potvrđuju da je novinarka. Sakrivajući drvenu nogu svojim odlučnim hodom i zapanjujućom ljepotom, ona dolazi kako bi osnažila pokret otpora.

Ubacivši se u Zapovjedništvo Vichyja, obučavajući civile gerilskom ratovanju i spašavajući tajne agente iz nacističkih logora, Virginia Hall postala je do 1942. najtraženija meta GESTAPO-a. Bila je prva žena koju su Saveznici poslali na tajni zadatak u Francusku, a njezina inteligencija i odlučnost pomogli su promijeniti tijek rata – ali ni tada njezina borba ne završava.

Godina

Format

21 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

424

SKU: 9789533644066 Kategorije: ,