Žene, hrana i Bog

 11,81

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Mnogi čitatelji knjige tvrde kako im je ona pomogla da izađu iz začaranog kruga skidanja i dobivanja kilograma i riješe se yo-yo efekta bezbrojnih dijeta kojima se podvrgavaju i to na način da dođu do same srži problema – odgovora na pitanje zašto uopće jedu više no što im je to potrebno.

Geneen Roth i sama je neprestano bila na dijetama. U životu je, kako kaže, ukupno dobila i izgubila više od 450 kilograma. A tada je, na rubu samoubojstva, učinila nešto radikalno: odustala je od borbe, okončala rat i prestala s pokušajima da se popravi i odriče. Prekinula je s dijetama, počela osluškivati svoje tijelo i propitivati svoja vjerovanja o životu i o sebi. I to je funkcioniralo. A mršavljenje je bilo samo početak.

Ukoliko imamo problema s težinom, to ukazuje na mnogo veći problem od onoga s hranom. “Vaša uvjerenja ocrtavaju se kroz vaš odnos prema hrani”, tvrdi Geneen. “Ako jedem kad nisam gladna, zapravo sama sebi govorim da nisam svjesna svojih osjećaja. Mi zapravo jedemo kad nismo gladni jer smo u životu odustali od nečega – od jednog dijela sebe. I nakon što se najedemo, još uvijek osjećamo onu bol koju smo osjećali prije no što smo krenuli jesti, osim što nas uz to progoni i osjećaj krivnje. Mi se okrećemo hrani kad nismo gladni jer u biti jesmo gladni ali nečega što nismo u stanju imenovati.”

Godina

Format

20 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

173