Život prije života – znanstveno istraživanje sjećanja djece na prošle živote

 13,14

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Već četrdeset godina, liječnici Medicinskog centra u sklopu Sveučilišta Virginije, u Sjedinjenim Američkim Državama, vode istraživanje koje se bavi analizom izjava djece koja tvrde da se sjećaju prošlih života. Doktor Ian Stevenson, utemeljitelj istraživanja, oduvijek je pisao za znanstvenu publiku. Doktor Jim B. Tucker, dječji psihijatar, koji trenutačno vodi ovo istraživanje, dijeli svoja otkrića s običnim čitateljem. Život prije života
ključno je djelo, jedno od onih koje ima moć da potakne na razmišljanje i potpuno promijeni naše shvaćanje života i smrti.

Istražitelji su proučili više od 2500 slučajeva, i njihova su temeljita istraživanja stvorila upečatljivu količinu znanstvenog materijala. The Journal of the American Medical Association (Dnevnik Američkog udruženja medicinskih djelatnika) objavio je ogled o jednom od znanstvenih djela doktora Stevensona u kojem piše da je on, “kad je riječ o reinkarnaciji, uz mnogo truda i objektivnosti prikupio niz slučajeva koji obiluju pojedinostima … koje je teško protumačiti na bilo koji drugi način.”

Život prije života
istražuje različite karakteristike ovoga raširenog fenomena i pri tom opisuje slučajeve koji ga ilustriraju. Upoznajemo dječaka iz Michigana, rođenog s tri madeža koji se poklapaju s ranama na tijelu njegova pokojnog brata, i koji navodi pojedinosti iz bratova života; srećemo dječaka iz Turske koji iznosi precizne podatke o životu čovjeka koji je živio osamsto kilometara dalje od njegova mjesta, a umro pedeset godina prije dječakova rođenja; tu je i djevojčica sa Sri Lanke koja je prepoznala članove obitelji njoj nepoznata pokojnika. Doktor Tucker predočava ovu građu vrlo znanstveno i izravno. Pritom razmatra najbolji put za tumačenje dokaza, da bi onda prepustio čitatelju donošenje zaključka – koji će za mnoge biti pravo otkriće.

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

200